“We herkennen nu ‘de dans’ die we doen, als we weer even vast komen te zitten. We herkennen het patroon en zijn nu veel eerder in staat om ons gesprek op een andere manier weer op te pakken.”


Wij zijn met Ria in contact gekomen vanuit de hulpvraag: ‘hoe brengen we als gescheiden ouders met kinderen de twee gezinnen zo goed mogelijk bij elkaar.’ Dit gesprek leidde tot een maandenlange relatietherapie. Voor zowel ons als Ria een uniek proces, juist omdat ons vertrekpunt positief en liefdevol naar elkaar was. Anderhalf jaar later heeft de roze wolk ons met beide voeten op de grond neergezet. Onze gezinnen vormen nu ‘een gezellig clubje’ en een beter fundament van onze relatie hadden we niet kunnen wensen. Je hebt ons vele, concrete inzichten gegeven waar we dagelijks profijt van hebben. Dankjewel Ria! Liefs J2


“Ik had niet gedacht dat relatietherapie zo leuk kon zijn.”


“Hoi Ria, hier de vertraagde reactie… De relatietherapie heeft ons dichter bij elkaar gebracht. We hebben het gevoel dat er echt naar elkaar geluisterd wordt en dat we emotioneel stabieler zijn in de relatie. Dit komt vooral door ‘de dans’ en omdat we de onderliggende emoties steeds beter kunnen filteren. Ik keek zelf heel erg op tegen het ‘met de billen bloot moeten’ omdat ik in beginsel de aanleiding ben geweest dat we bij jou terecht kwamen. Mijn partner keek op tegen eventuele lijken die nog uit de kast zouden komen en of het niet te laat zou zijn voor ons. En we zouden je zeker aanbevelen. Juist doordat we, zonder elkaar te vermoorden,  makkelijker eerlijk kunnen zijn tegen elkaar. En handvatten hebben om er samen uit te komen.”


“Zonder vooroordelen is er naar ons geluisterd.”


“Hallo Ria, hierbij onze tekst: we waren bang dat het niet zou helpen en daardoor onze relatie over zou zijn. En dat het hoofdzakelijk om de schuldvraag zou gaan. In werkelijkheid heeft het ons geholpen en ons het inzicht gegeven dat de ander niet werkelijk de schuldige is maar dat onze eigen pijnpunten zorgen voor het slechte gevoel. De theorie helpt ons ook in andere relaties ons eigen aandeel en dat van de ander beter te begrijpen. Het heeft ons inzicht in ons eigen aandeel aan de problemen in de relatie gegeven en ervoor gezorgd dat we nu een fijne relatie hebben met begrip voor elkaars irritaties. Wij zouden je zeker aanbevelen omdat je een lieve, nuchtere vrouw bent en met oa humor en geduld een open en veilige sfeer creëert.”


“Na het eerste gesprek kwam er al rust in onze relatie. En hoop.”


“Je bent gewoon top!”